Συνταγές/Συνταγές με Μπρόκολο

Λιγκουίνι με πέστο μπρόκολo

  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βράζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό.
  • Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσει για μερικά λεπτά.
  • Στραγγίζουμε το μπρόκολο, το στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι για 7-8 λεπτά ή όσο αναφέρει ο κατασκευαστής μείον ένα λεπτό μέχρι να ετοιμάσουμε το πέστο.
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο εκτός από την παρμεζάνα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός
  • Τέλος, βάζουμε το τυρί και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι, λεμόνι κτλ και το συμπληρώνουμε χτυπώντας λίγο ακόμα.
  • Σε περίπτωση που είναι πολύ πυκνό το μείγμα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 100 ml από το νερό.
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο.
  • Αν είναι πολύ στεγνά τα ζυμαρικά ρίχνουμε λίγο από το νερό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.