Συνταγές/Συνταγές με Κουνουπίδι

Κουνουπίδι κοκκινιστό

  • Κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια το κουνουπίδι.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια 2 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και το κουνουπίδι. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστεί για περίπου 6-8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών και νερό τόσο ώστε να καλύπτει λίγο το κουνουπίδι αλλά όχι να το καλύπτει εντελώς.
  • Τέλος, ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να “κατέβει” η σάλτσα μας.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον κόλιανδρο.