Συνταγές/Συνταγές με Κουνουπίδι
Φριτούρες κουνουπιδιού με σως γιαουρτιού

- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα αυγά, το κύμινο, το πιπέρι, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
- Για να ετοιμάσουμε το κουνουπίδι, καθαρίζουμε τα φύλλα που έχει με ένα μικρό μαχαίρι και χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια κόβοντας το στη μέση.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κουνουπίδι και τα φύλλα του και ρίχνουμε και 1 κ.σ. αλεύρι πάνω από το κουνουπίδι για να βοηθήσουμε το κουρκούτι να κολλήσει πάνω του.
- Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε.
- Όταν είναι καυτό, προσεχτικά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας, βάζουμε γενναίες ποσότητες από το μείγμα κουνουπιδιού (3 κ.σ. από το μείγμα για κάθε φριτούρα).
- Το βουτάμε στο κουρκούτι και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Προσέχουμε το καυτό λάδι! Χωρίζουμε τις φριτούρες με μια σπάτουλα , προσέχοντας να μην είναι πάρα πολλές τη φορά.
- Τηγανίζουμε σε μικρές ποσότητες , ελέγχοντας τη φωτιά για να μην μας καούν οι φριτούρες μας.
- Θέλουν περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και σουρώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Δοκιμάζουμε για να δούμε αν έχει μία έντονη, δροσερή, λεμονάτη γεύση και προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σερβίρουμε με τη σως στο πλάι.