Συνταγές/Συνταγές με Μπρόκολο
Χοιρινές μπριζόλες προβενσάλ με καυτερό μπρόκολο

Για τις μπριζόλες
- Βάζουμε στη δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στις 4 μπριζόλες μας και τις αλείφουμε σε ένα ξύλο κοπής να πάει το λάδι και το αλατοπίπερο παντού. Τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι για 1 με 1,5 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (όχι να ψηθούν).
Για το πανάρισμα
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το παξιμάδι. Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε και τα 50 ml ελαιόλαδο. Κόβουμε και τα κοτσάνια από τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά.
- Δε θα έχουμε ένα πυκνό μείγμα αλλά κάτι σαν βρεγμένη άμμο.
- Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε μουστάρδα με μέλι στις μπριζόλες μας και τις αλείφουμε καλά να πάει παντού.
- Ρίχνουμε μία μία τις μπριζόλες στο πανάρισμα να κολλήσουν και στη συνέχεια τις τις τοποθετούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180ο C για 15-20 λεπτά.
Για τη γαρνιτούρα
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε 1 συσκευασία μπρόκολο.
- Κόβουμε την πανσέτα σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε την πανσέτα μέσα σε ένα τηγάνι να κάψει με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά.
- Ψιλοκόβουμε 1 σκ. σκόρδο και τη ρίχνουμε μαζί με την πανσέτα.
- Προσθέτουμε και τα φύλλα μαϊντανού και 1 πρέζα μπούκοβο.
- Στη συνέχεια, με μία τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τα μπρόκολα μέσα στο τηγάνι πάνω στη φωτιά, χωρίς το νερό τους.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.