Συνταγές/Συνταγές με Κουνουπίδι

Τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πάνκο, την παρμεζάνα και το μείγμα μπαχαρικών.
  • Σε τρία μεγάλα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα με το πάνκο.
  • Περνάμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και μετά από το τρίτο μείγμα.
  • Παράλληλα έχουμε βάλει σε μια κατσαρόλα λάδι με βάθος 3-4 εκ.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις το λάδι φτάσει τους 180ο C τηγανίζουμε τα κομματάκια από το κουνουπίδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα της αρεσκείας μας ή με γιαούρτι με λίγα μπαχαρικά μέσα.